DENMARK

Sådan får du dit CV til at skille sig ud

De fleste af os går ind i en jobsamtale med en liste over resultater, der skal formidles til rekruttereren eller lederen. Selvfølgelig skal denne liste være nøjagtig, men det er for svært at huske alt, når vi taler med en person, vi aldrig har mødt. Vi kan heller ikke gennemgå denne proces hele tiden. De bedste CV-skribenter har allerede gennemtænkt, hvilke oplysninger de skal medtage i deres CV og i interviewet. Her er hvad du skal huske.

Sørg for at bruge læsbare skrifttyper.

CV'er er vigtige dokumenter, der skal skille sig ud. Vær sikker på, at din også gør. Derfor er det vigtigt at sørge for, at dit CV er velskrevet og meget læsbart. At gøre dit CV mere læsbart er et simpelt trick til at hjælpe det med at skille sig ud i et hav af andre CV'er. Det virker, fordi CV'er er skrevet med skrifttyper, som ikke er særlig læsbare. Hvis du vil have dit CV til at skille sig ud, skal du bruge skrifttyper, der er både læsbare og attraktive. Problemet er, at de fleste CV'er og CV'er bruger den samme skrifttype til brødteksten og titlen. Disse skrifttyper er almindelige og kan derfor ikke let skelnes fra hinanden.

Få dit CV til at skille sig ud ved at arbejde på formatering.

Dit CV kan være funktionelt nogle steder. Men skal du efter et kreativt job, skal det i hvert fald være kreativt. Her er nogle ideer. Gør den virkelig kort i stedet for at fylde hele rummet på en side. Det bør ikke være længere end 8 point. Brug ikke ledende ord, da de kan skade dine chancer. Brug i stedet ordpar til at tilføje værdi til CV'et. Sørg for at nævne din uddannelse og faglige erfaring i din overskrift. Ved at forklare, hvad du er kvalificeret til at gøre, vil du give arbejdsgiverne en idé om den stilling, de søger.

Få dit CV til at skille sig ud ved at skrive et godt CV-resumé.

Der er mere til et CV end blot en kort introduktion. Et resumé-resumé, selvom det er kort, kan virkelig skille sig ud for en rekrutterer eller HR-chef.

Sæt dit bedste fodfæste.

At argumentere for, hvorfor du skal ansættes, er en af de sværeste, men alligevel vigtigste dele af en jobsamtale. Det første skridt til at lave dit stærkeste CV er at udvikle en klar begrundelse for, hvorfor du vil have jobbet, og hvorfor du passer godt til det. Mens nogle arbejdsgivere har generelle jobkrav, kan andre godt lide at interviewe kandidater for at se, hvordan de kan tilføje værdi til teamet og til hvilke projekter.

Prøv at undgå overbrugte ord.

Vi bemærkede, at mange jobansøgere inkluderede ordene "vis", "fortælle" og "lav" i deres CV. Du bør kun bruge disse ord, når du forsøger at definere, hvordan du vil anvende dem i en specifik situation. Det betyder ikke, at du ikke skal bruge disse ord i dit CV, men du skal vælge det rigtige tidspunkt og sted at bruge dem. Ved at gøre dette viser du ansættelsesledere, at du ved, hvad du taler om, og at du er en person, som de kan stole på for at formidle dit CV effektivt.

  • Del dette opslag