DENMARK

Bedste tips til at finde et nyt job

At finde et job, du ønsker, kan til tider føles overvældende. At finde et job, du rent faktisk ønsker, er en helt anden kamp! Jeg vil dele med dig en meget enkel metode, jeg bruger til at hjælpe mig selv og mine klienter med at undgå at fare vild i labyrinten. Da du ikke ved, hvad du vil, ved du ikke, hvor du skal starte. Så her er de trin, jeg tager, hver gang jeg står over for en jobjagt eller forsøger at hjælpe en ny klient med at finde det rigtige job for dem.

Vær perfekt. Eller i det mindste organiseret...

Det er den eneste måde at sikre, at når du går ud af døren til dit nuværende job, er det sidste gang, du forlader den arbejdsplads. Hvis du har en jobsøgning, der er mere end blot en simpel søgning, tror jeg, at dit første skridt er at behandle hele processen, som om du flytter til et andet hjem. Det nytter ikke at gå ind til dit interview og oplyse dit CV. Alle de klicheer, de har værdi. Men du skal have en overordnet spilleplan.

Lær at acceptere afvisning

Dette gælder mere end bare jobsøgning. Når det kommer til de fleste forhold, jobsamtaler osv. er det svært at blive god til at blive afvist. Og hvor svært det end kan være, er afvisning ikke noget, du virkelig skal bekymre dig om. Sagen er, at livet er fuld af afvisning, og at være for følsom over for at blive afvist vil sandsynligvis komme i vejen for dig, ikke hjælpe dig med at komme videre og fortsætte dine professionelle mål. Du overreagerer sikkert alligevel.

Lav din research. Nej virkelig.

At lave din research er afgørende for enhver jobsøgning. Hvis du søger et job, og du ikke forsker i organisationen, ved du ikke hvordan og om du ville få succes der. Hvis du ikke undersøger organisationen, har du måske ikke en god fornemmelse af, hvad de leder efter, og du kan søge en stilling, der ikke vil passe godt.

Virkelig arbejde på dit CV

Du vil gerne vise, at du er relevant for stillingen og virksomheden. Start denne jobsøgning med den erkendelse, at intet har ændret sig siden din sidste jobsøgning. Du er stadig kvalificeret til stillingen, du søger blot et andet job. Denne jobsøgning vil ikke være for at sikre et fast job, men snarere et job hos en anden virksomhed. Med denne jobsøgning ønsker du at skabe et stærkt CV, så du kan vende bordet til dine konkurrenter. Dette CV viser, hvordan du vil være bedre end andre kandidater.

Hver gang du søger job, så vis tillid og motivation.

Inden et interview starter, skal du studere virksomhedens hjemmeside for at se, om der er nogen ledetråde til den type mennesker, der arbejder der. Du vil gerne stråle, så arbejdsgiveren ser dig som den rette til jobbet. Når du er til jobsamtale, og du bliver spurgt, om du har spørgsmål, så stil altid spørgsmål! Du skal engagere dig i intervieweren og vise dem, at du har interesse for virksomheden.

Så hvordan vil du maksimere din jobsøgningsindsats?

  • Del dette opslag