DENMARK

Forskelle mellem et CV og et CV

CV og CV kan være ret ens, men ikke altid udskiftelige. CV’et (Common Terminology) bruges i erhvervsmæssig CV-hjælp og erhvervsrettet undervisning, når man sammenligner en ansøger med en anden, hvor formålet alene er at undgå sprog, som arbejdsgiveren vil blive forvekslet med.

Hvad er et CV?

Et CV er et meget detaljeret dokument om din erhvervserfaring, uddannelse og personlige præstationer. Det vil hjælpe dig med at lande et godt job, og når det kommer til CV'er generelt, er det en stor sag. Mange mennesker er ekstremt nervøse for at skrive CV, fordi de ofte er lange og ret tørre.

Hvad er et CV?

Et CV er et kort dokument, der ikke er længere end én side. Dette format bruges ofte til jobansøgninger, CV'er og andre arbejdsdokumenter. Der findes flere forskellige typer af CV'er, afhængigt af hvilket job de er skrevet til.

Undgå de almindelige fejl

Det er vigtigt at tænke på indholdet af dit CV, når du forbereder det.

CV'et behøver ikke at være langt. Start med to til fire sider for kortvarige stillinger og en side for mellemlange stillinger. Det er ifølge nye retningslinjer fra Society for Human Resource Management (SHRM), som anbefaler, at CV'er ikke længere er nødvendige for praktikophold.

Tre til fire sider er passende til et stort praktikforløb.

Inkluder ikke universitetsoplysninger, medmindre du søger et job inden for dit felt eller en kandidatgrad.

Kig på brødteksten i dit CV og beslut, hvilke sektioner der skal medtages, hvilke der skal klippes ud, og hvordan du organiserer sektionerne.

Tag højde for, om et universitet vil give en kopi af dine karakterudskrifter, samt om universitetet kræver en skriftlig anbefaling.

Så hvilken skal man bruge?

Forskellen mellem CV og CV ligger i læserens længde, layout og fokus Hvor mange gange har du modtaget et interessant og tiltalende CV, som du følte dig tvunget til at læse? Vil du læse den med det samme? Eller vil du læse den lige før du tager en beslutning? Husk disse, når du laver dit næste CV eller CV, og du vil høre fra dem på ingen tid!

Bede om hjælp

Gå på biblioteket, eller bed en ven eller et familiemedlem om at læse cv'et.

Hvis du leder efter et job, er det bedste råd at kontakte en, du kender, der allerede arbejder inden for området. Tag et CV-kritikkursus og finpuds teksten.

Med en lille smule hjælp kan du vise arbejdsgiverne, at du har de kompetencer, de søger, at du er den rette person til jobbet, og at du kan levere på jobbet.

Opsummering

Hvis du tror, du har det, der skal til for at arbejde på arbejdsmarkedet, så lav noget research på, hvilken type arbejde du leder efter.

Derudover kan du deltage i gratis workshops og deltage i karrieremesser, så du kan lære, hvad arbejdsgiverne leder efter.

  • Del dette opslag