DENMARK

Almindelige spørgsmål under en jobsamtale

Har du nogensinde været til en jobsamtale og fået din interviewer til at stille dig et personligt spørgsmål eller endda stille dig et spørgsmål om noget, du syntes, du var rigtig godt til? Hvad ledte den person efter eller ledte efter hos dig? Selv de bedste kandidater kan blive forvirrede, når dette sker. Her er nogle af de mest almindelige spørgsmål, som jeg har skullet besvare.

Sådan svarer du "Fortæl mig noget om dig selv."

Interviewere kan lide at vide mere om dig, end hvad du ønsker at lære om dem. Hvis du ikke allerede har lagt mærke til det, er jobinterviewere ret interesserede i, hvad du ved om dem selv. Med andre ord: "Fortæl mig en ting om dig selv." De ønsker ikke at vide om dit fantasijob, hvad du tidligere har levet af eller noget lignende. De vil gerne kende dine personlige interesser, hvad du kan lide at lave, hvad du vil gøre i fremtiden.

Hvordan svarer man "Hvorfor vil du arbejde for vores virksomhed?"

Virksomheder kan miste så meget som halvdelen af deres potentielle medarbejdere, når de stiller dette spørgsmål. Hvis du bliver stillet dette spørgsmål, kan du sikkert forestille dig interviewpersonens næste par sætninger. De fortæller dig deres erfaringer, spørger, hvordan du vil tilpasse dig virksomhedens kultur og forklarer, hvorfor de er kvalificerede til jobbet. Så kan du blive bedt om at give et godt salgsargument. Stil spørgsmål, der viser, at du har lidt baggrundsinformation om virksomheden og dens produkter, samt information om deres forretningsfilosofi. Stil spørgsmål, der kan hjælpe dig med at vise dit sande ønske om at arbejde der og ikke kun din vilje til at arbejde for dem.

Hvordan man svarer "Kan du fortælle mig, hvordan du håndterede en personlig fejl?"

Der er få ting så skræmmende som et potentielt akavet eller forstyrrende spørgsmål som dette. Så før du besvarer det frygtede spørgsmål, så tænk på fem spørgsmål, du hellere vil blive stillet. For eksempel vil et mere personligt spørgsmål, du hellere vil blive stillet, være "Hvad er din største svaghed?". Fordi et spørgsmål som dette vil vise dig, at intervieweren leder efter nogen til at bygge noget af værdi i fremtiden.

Jobsamtaler kan være forfærdelige, men med det rigtige mindset kan alle gøre det.

  • Del dette opslag