DENMARK

Hvad skal du gøre, hvis du er nervøs for jobsamtaler

Selv de mest garvede interviewpersoner kan blive nervøse, når de skal interviewes til et nyt job. Hvis du er bange for, at du ikke er kvalificeret nok til at lande dit drømmejob, kan dette være en almindelig frygt. Men på trods af hvor skræmmende det kan virke, bør du aldrig lade dit sind vandre fra den aktuelle opgave.

Få et netværk af mennesker til at støtte dig inden jobsamtalen.

Det kan være så lille som at få dit lokale softballhold til at støtte dig, eller så stort som venner og familie, der går til interviewet, og en basillion mennesker sender dig kærlighedsnotater eller lys vibes og beder bønner for din succes! Så undersøg noget, og hav det sjovt med at gøre det endnu mere meningsfuldt.

Tro på dig selv.

Vis entusiasme. Hold dine arme ved din side, mens du går, og hovedet op. Slet ikke. Gå i en lige linje og lad være med at svaje. Smil og bevæg dine fødder, så hele din krop er i bevægelse.

Brug positivt kropssprog før en jobsamtale.

Hvis du klæder dig godt på, taler med en klar og behagelig stemme, smiler og udstråler selvtillid, vil de fleste lægge mærke til og respektere dig. Sammenlign dine ansigtsudtryk. Hvis du viser ekstrem glæde, åbner munden vidt eller bruger et tvunget grin, så er du bekymret og usikker. Ifølge mange psykologer træffer folk de bedste beslutninger, når de er usikre og træffer beslutninger i farten. Det betyder, at de tænker hurtigt og foretager hurtige vurderinger af, hvilke alternativer der er bedre end andre.

Øv dig ved at gå til jobsamtaler.

Den første måde at gøre dette på er at øve sig med venner, der kender branchen. Du vil begå en masse fejl. Folk, der arbejder i branchen vil bemærke. Men det er okay. Når du først begynder at udsende CV'er, skal du ikke til mange samtaler, jeg mener, antallet vil være meget lille. Øv dig stadig.

  • Del dette opslag