DENMARK

Sådan forbereder du dig til et interview med en potentiel arbejdsgiver

Forberedelse hjælper med at reducere usikkerhed, angst og stress før et interview. Du kan mindske din angst ved at tage følgende trin. Lav din research Du bliver nødt til at forberede dig til interviewet ved at undersøge virksomheden og hvad de laver. Du kan gøre dette online eller ved at tale med venner, der har været i lignende positioner. Jo mere fortrolig du er med en virksomhed, jo bedre forberedt vil du være til en samtale.

Gør din research

Opfatter du dig selv som en ansøger, der prioriterer det praktiske frem for det teoretiske, det praktiske frem for det teoretiske? Sandheden er, at de fleste af os ikke gør det, og det er en stor fejl. De færdigheder, du lærte i skolen og på de fleste arbejdspladser, kan faktisk hjælpe dig i interviewet, men spørgsmålet er, ved du, hvordan du anvender disse færdigheder?

Være til tiden

At komme for sent til et interview kan være ødelæggende. De vil antage, at du ikke har til hensigt at dukke op og måske tror, du ikke er interesseret. Du kan miste jobbet alligevel. Vær klar til at besvare et par standardspørgsmål til interview. Undgå negative emner som politik og kom ikke med dine personlige problemer på bordet.

Planlæg dine svar på forhånd.

Den bedste måde at forberede sig til interviewet på er at have en liste over alle de mulige spørgsmål, du kan blive stillet, og gennemtænke dine svar. Dette er en måde at blive mentalt forberedt på. Hvis du nogensinde har været nødt til at skrive et CV eller følgebrev, ved du, hvor smertefulde de kan være. Det er vigtigt at få det helt rigtigt og sørge for, at du besvarer hvert stillede spørgsmål på en logisk måde og med den rette detaljeringsgrad.

Klæd dig til din nye rolle.

Hvis du er arbejdsløs, har du mange muligheder for, hvad du skal have på. Spørgsmålet er, hvordan ser du ud? Kig dit skab igennem og tænk over, hvad din potentielle fremtidige arbejdsgiver gerne vil se dig i. Prøv et par outfits og se, hvordan det føles. Når det hele er sagt og gjort, så husk, at tøj kun er din ven, hvis det får dig til at føle dig godt tilpas. Det er bedre at vælge behageligt tøj i en god farve end at møde op til dit interview, der ser ud som om du har sovet i dit outfit.

Lær dit kropssprog.

Lad være med at stresse så meget, når du forbereder dig til en jobsamtale, for forskning tyder på, at kropssprog ofte er vigtigere end det, du siger. Personer til jobsamtaler findes i to grundlæggende typer. De første er de nervøse interviewpersoner, der fokuserer for meget på, hvad de skal sige – og ofte falder pladask. Den anden er de superkompetente kandidater, der arbejder hårdt for at undgå at give det forkerte indtryk.

  • Del dette opslag